На свято Миколая - у Київ

Вихованці народного фольклорно-етнографічного колективу «Вербиченька» БДЮТ зустріли свято Миколая у Києві. Національний центр народної культури музей Івана Гончара, який є засновником і організатором Всеукраїнського фестивалю дитячої творчості «Орелі-зима», саме на честь Святого Миколая Чудотворця зібрав українських дітлахів на свято. Лейтмотивом фестивалю став вислів: «Відчиняйте вікно, щоб влетіло добро».

Вихованці «Вербиченьки» разом з іншими учасниками фестивалю успішно ярмаркували, придбавши собі святкові сувеніри; долучилися до майстерні Святого Миколая, де мали змогу виготовити власноруч та придбати різдвяні атрибути; провели майстер-класи дитячих ігор та забав, колядок і щедрівок; стали учасниками театралізованого дійства «Чудо Святого Миколая».

Всі присутні переглянули показ реконструкцій дитячого традиційного зимового одягу Київщини та Чернігівщини. Все це доповнило знання про різдвяні традиції українського народу.

/Files/images/0000000002.JPG

Глядачі із захопленням подивилися фольклористичне дійство «Один про одного подбайте, добро і радість іншим дайте», показане вихованцями «Вербиченьки» у музеї Івана Гончара. Незабутнім був виступ у мистецькому культурно-художньому і музейному комплексі «Мистецький арсенал».

Святковий Київ вражав на кожному кроці. Казкові різдвяні сюжети у Печерському ландшафтному парку «Співоче поле» створювали гарний настрій, а головна ялинка нашої держави на Софіївській площі вигравала яскравими гірляндами.

Приємним подарунком від організаторів фестивалю була екскурсія в історико-архітектурний заповідник «Софія Київська». Ця видатна пам’ятка ХІХ століття, перлина світової архітектури вражає своєю величчю, живописом і подихом історії Київської Русі.

Отож, фестиваль дитячої творчості «Орелі-зима», екскурсійна програма по святковій столиці стали ще однією яскравою і незабутньою сторінкою в житті вихованців «Вербиченьки».

/Files/images/684698746543.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 162

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.