Наші любі випускники 2023 року, вихованці народного фольклорно-етнографічного колективу «Вербиченька» Нововодолазького будинку дитячої та юнацької творчості Нововодолазької селищної ради!

/Files/images/2023/IMG_20230512_155121.jpg

Наші любі випускники 2023 року, вихованці народного фольклорно-етнографічного колективу «Вербиченька» Нововодолазького будинку дитячої та юнацької творчості Нововодолазької селищної ради!

Сьогодні для вас – найщиріші слова вдячності, що упродовж багатьох років ви були яскравим цвітом на пишній кроні дерева життя «Вербиченьки». Сьогодні для вас – найцікавіші спогади про дитинство та юність проведені разом у колі друзів. Сьогодні для вас – найкращі побажання на новій сторінці життя.

Поліна Вотінцева. Ця дівчина на сцені разом з «Вербиченькою» з 2- річного віку. Про неї жартували: «Поліну не виженеш зі сцени». Бог наділив її дзвінким голосочком, тому жоден мистецький захід не обходився без участі Поліни. Не перелічити участі цієї талановитої дівчини у фестивалях традиційної народної культури, у конкурсах сольного та гуртового співу на сценах України та за кордоном (Словенія, Італія, Угорщина, Польща, Чорногорія). Голос цієї талановитої дівчини звучить у записах автентичного виконанняв в аудіо альбомах «Вербиченьки».

Починаючи з 2012 року, дівчина стала постійною учасницею всіх фольклорно-етнографічних експедицій по селах Слобожанщини. Долаючи великі кілометражі, Поліна завжди ставала живчиком і гарним прикладом для всіх. Поступово приходив досвід юної дослідниці, який став у нагоді для написання робіт та участі у багатьох науково-практичних конференціях та конкурсах учнівської молоді обласних, всеукраїнських та міжнародних статусів. Особливо значимими стали перемоги у Міжнародному конкурсі учнівських та студентських робіт «Мій радний край» (м. Львів), де юна дослідниця декілька років отримувала найвищу нагороду – «Перлина конкурсу». Навіть у складний для України час Поліна взяла участь у Всеукраїнській краєзнавчій конференції учнівської молоді «Діти і війна – сучасний вимір». Дівчина стала переможницею обласного етапу Всеукраїнського конкурсу на написання есе «Війна за Свій шлях».

Ще одним із цікавих захоплень Поліни стало написання писанок та виготовлення мотанок. Її писанки та ляльки демонструвалися не лише в Україні, а й за її межами, визнавалися кращими роботами, а їх авторка отримувала перемоги.

Павло Кіценко. Найперше, що можна сказати про цього хлопця – це чемність, сором’язливість, відповідальність і працьовитість. Він виховується у багатодітній родині, і тому піклування про менших сестричок, які також є вихованками «Вербиченьки», завжди є пріоритетом для старшого брата. Вихованцем «Вербиченьки» цей хлопець став не з молодшого віку. Його вибір увійти у склад фольклорно-етнографічного колективу був свідомим. Павло знайшов нових друзів, цікавився народознавством та етнологією, проявляв активну участь у всіх сферах життя «»вербиченьки», виріс у гарного, красивого юнака.

Творчі звіти колективу на Вербну неділю, участь у різних мистецьких заходах, фестивалях-конкурсах традиційної народної культури «Кроковеє коло» у Харкові, у Всеукраїнській експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» давали хлопцю творчу наснагу, сприяли розвитку особистості, проявляли здібності, додавали впевненості у собі і бажання виступати на сцені знову і знову, формували почуття гордості за колектив, членом якого він є.

Валерія Немашкало. Скромна, чуйна, здібна, відповідальна. З першого класу ця дівчинка стала улюбленицею колективу, його активною учасницею. Згадується перша фольклорно-етнографічна експедиція для Лери у с. Червлене Лебединського району Сумської області. Справжнім випробуванням для дівчини тоді став багатокілометровий перехід «ближньою дорогою», який насправді виявився надзвичайно складним і довгим. Вражала витримка 10 – літньої дівчинки, яка гідно подолала 20 кілометрів переходу.

Валерія неодноразово брала участь у науково-практичних народознавчих конференціях (м. Харків, м. Київ, м. Івано-Франківськ, с Осій Закарпатської обл.). Дівчина входить до складу вокальної групи «Вербиченьки», брала участь у записі аудіо альбому колективу. Вона учасниця багатьох мистецьких заходів, фольклорних фестивалів як в Україні, так і за її межами (Чорногорія). Валерія гідно представляла «Вербиченьку» у складі команди Харківської області на ХІІІ Всеукраїнському злеті юних туристів-краєзнавців, за що нагороджена дипломом І ступеню.

Валерія не стоїть осторонь від підтримки наших героїв, Неодноразово дівчина разом із своїми сестричками Єлизаветою та Ярославою, також вихованками «Вербиченьки», долучалася до виготовлення оберегів для воїнів, які захищають Україну від ворогів.

Дорогі наші випускники! Ступаючи на нову сходинку життя, бажаємо вам благополуччя, миру і злагоди. Нехай вас ніколи не покидає віра у краще майбутнє України, здійснюються всі ваші плани і задуми, а життя повниться новими яскравими подіями. З гордістю несіть звання вихованця «Вербиченьки».

Ольга і Тетяна Коваль, керівники колективу «Вербиченька» Нововодолазького БДЮТ

Кiлькiсть переглядiв: 94

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.