Неперевершена виставка "Колориту"

2018 рік для зразкового об’єднання юних художників «Колорит» (керівник Мишак Світлана Миколаївна) став особливий тим, що його вихованці підтверджують своє право на почесне звання «Зразкового художнього колективу».

/Files/images/2018/pdtverdjennya_koloritu/DSCN1141.JPG

І ось, 28 лютого 2018 року у Нововодолазькому будинку дитячої та юнацької творчості Нововодолазької селищної ради відбулася виставка-звіт, на яку прибули члени оглядової комісії Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації з присвоєння та підтвердження почесного звання «Зразковий художній колектив» за образотворчим напрямом:

1. Чепурна Олена Олексіївна – головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної, середньої, корекційної та позашкільної освіти управління освіти і науки Департаменту і освіти Харківської державної адміністрації та

2. Підберезкіна Тетяна Євгеніївна – заступник директора з навчально-методичної роботи Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості»;

3. Шигімага Тарас Петрович – головний художник Харківського академічного театру музичної комедії, викладач фахових дисциплін Обласного комунального закладу «Харківське художнє училище»;

4. Лагутіна Віра Олександрівна – завідувач відділом сучасного мистецтва «Галерея «Мистецтво Слобожанщини» Комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва», кандидат архітектури;

5. Будник Олексій Петрович – старший викладач кафедри «Рисунок» Харківської державної академії дизайну і мистецтв;

/Files/images/2018/pdtverdjennya_koloritu/354.jpg

Також на виставці-звіті були присутні: Козачок Ольга Михайлівна - начальник відділу освіти Нововодолазької селищної ради; Воротняк Сергій Федорович – голова Нововодолазької районної спілки ветеранів Афганістану; Швець Валентина Василівна – помічник-консультант народного депутата України Біловола О.М.; директори і педагоги закладів освіти, культури Нововодолазької об’єднаної територіальної громади, випускники та вихованці «Колориту», інших гуртків БДЮТ, їх батьки.

Як відзначила директор БДЮТ Слиш Л.О., виставка вражає майстерністю, яскравістю робіт, що представлені вихованцями гуртків початкового, основного та вищого рівнів навчання. Твори юних художників уже відомі не лише у Новій Водолазі, Харкові, а й Києві, Львові, Туреччині, Болгарії, країнах Прибалтики. Керівник колективу Світлана Мишак акцентувала увагу на тому, що призерами, переможцями різноманітних мистецьких заходів щорічно стають 50% вихованців. Серед них Попазова Софія, Цимбал Марина, Кричфаловший Олександр, Загребельна Галина і Євгенія, Короткова Ольга, Сендецька Анастасія. Для частини випускників «Колориту» захоплення стало професією, вони продовжують навчання у Харківському художньому училищі, на художньо-графічному факультеті ХНПУ ім. Сковороди, в Харківській державній академії дизайну і мистецтв. Приємно, що на свято прийшли обдаровані вихованці, що навчалися в період 2010-2015 роки Замай Надія, Циганенко Максим, Дериш Вероніка, Рябуха Яна, Овсяник Анна і які до цього часу підтримують зв’язки з колективом.

/Files/images/2018/pdtverdjennya_koloritu/IMG_0029.JPG

Начальник відділу освіти Нововодолазької селищної ради Ольга Михайлівна Козачок високо оцінила здобутки об’єднання, передала щирі вітання від Нововодолазького селищного голови Єсіна Олександра Сергійовича.

/Files/images/2018/pdtverdjennya_koloritu/316.jpg

Користуючись нагодою, Сергій Федорович Воротняк подякував за співпрацю з Нововодолазькою районною спілкою ветеранів Афганістану. З його рук отримали грамоти призери і переможці районної виставки-конкурсу «Мій біль - Афганістан».

/Files/images/2018/pdtverdjennya_koloritu/333.jpg

Валентина Василівна Швець висловила подяки колективу від імені народного депутата України Олександра Біловола, депутатів Харківської обласної ради Валерія Пітька і Миколи Купрєєва.

Твори юних художників викликали у відвідувачів багато теплих емоцій. Оглядова комісія підкреслила високий рівень підготовки вихованців об’єднання, володіння живописом, технікою малюнка, основами композиції, придбання навичок використання виразних засобів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва для створення різноманітних художніх образів, виховання любові до національної культури. Також комісією буде порушено клопотання перед Міністерством освіти і науки України про розгляд питання щодо підтвердження почесного звання «Зразковий художній колектив» об’єднанню юних художників «Колорит» Нововодолазького БДЮТ за вагомий внесок у справу збереження традицій Слобожанщини, значні творчі досягнення вихованців на регіональному, всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Кiлькiсть переглядiв: 273

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.